INFORMATIE OVER HET VAK NAGELSTYLISTE

Nagelstyliste is in Nederland nog steeds een vrij beroep. Dat wil zeggen dat een ieder zich kan vestigen als zelfstandig Nagelstyliste als men zich inschrijft bij de KvK. Dat kan dus ook zonder diploma's omdat er geen erkende diploma's zijn. Hetzelfde geldt voor een aantal nevenbehandelingen in de beauty branche te denken aan wimperextensions en wimperpermanent, het shapen en epileren van wenkbrauwen, het  aanbrengen van tand- en/of gezichtbeplakking met kristallen steentjes, visagie/make-up behandelingen. Je kunt dus snel en makkelijk je eigen nagelstudio of beautysalon openen.

Maar een goede opleiding is de basis voor succes. Nagelstyling is een praktijkvak. Dus naast de basis van een goede opleiding is het belangrijk dat er veel ervaring in de praktijk opgedaan wordt. Instructie, meekijken en zelf doen zijn de key woorden. Vaak wordt gedacht dat je na het behalen van een certificaat Nagelstyling direct aan de slag kan in een salon of andere beauty instelling. Dit is echter voorbarig. Je zult eerst de nodige uurtjes praktijkervaring op moeten doen. Dit sowieso om je snelheid op te bouwen maar ook om zo veel mogelijk voorbij te zien komen, zodat je geen fouten maakt en goed werk afleverd. 

Een cursus tot Nagelstyliste is ideaal als aanvulling op andere beroepen in de schoonheidsbranche zoals kapper, schoonheidsspecialiste of pedicure. Het is een mooie aanvulling op het aanbod van beauty behandelingen. Maar natuurlijk is het ook een perfect beroep om zelfstandig aan de slag te gaan, parttime van huis uit naast je baan of gezin. Fulltime in je eigen studio of in een ruimte bij een schoonheidsinstelling. Het kan allemaal! Wat tegenwoordig veel voorkomt is tafelhuur in een bestaande nagelstudio of beauty salon. 


Er is overigens wel een vereniging voor nagelstylisten, namelijk het Nagelgilde. Deze organisatie zet zich in voor het vak Nagelstyliste en organiseert verschillende activiteiten die interessant kunnen zijn voor werkende nagelstylisten. Voor meer informatie hierover  http://www.nagelgilde.nl